Dagbesteding

Naast de woonzorg bieden wij dagbesteding voor mensen uit de regio met een WLZ of WMO  indicatie.

Mensen kunnen bij ons terecht om weer te wennen aan een werkritme, aan het functioneren in een groep en om weer te leren vertrouwen op het eigen kunnen.  We werken zoveel mogelijk vanuit een holistische mens- en wereldvisie.

We doen dit door steeds in contact te blijven met onze deelnemers en af te stemmen op wat er voor elk individu op dat moment belangrijk is.

We werken op De Zonnebloem samen met bewoners en de deelnemers van de dagbesteding op basis van volstrekte gelijkwaardigheid.

Ruim 25 cliënten krijgen een dagactiviteitenprogramma van 2 à 6 dagdelen.

In ons dagbestedingsprogramma gaat het om vele ‘basic’ activiteiten op de boerderij zoals: houthakken, kachel stoken, dieren voeren, stallen schoonmaken, grasmaaien en snoeien op het Landgoed, werken in de pluktuin of moestuin, wandelen in de natuur.

Voor de dagbesteding zijn er meerdere ruimtes aanwezig. Er is een kantine aanwezig met sanitair met aangrenzend een ruime activiteitenruimte om te poolen, darten, spelletjes te doen, samen muziek te maken of een film te kijken. Er zijn drie werkplaatsen en een atelier waar we met hout kunnen werken, constructie- en  reparatieactiviteiten en ook creatieve activiteiten kunnen uitvoeren. Ook is er een fitnessruimte om samen met deelnemers fitnessprogramma’s uit te voeren.

Op het landgoed is er een Labyrint waar onze deelnemers kunnen wandelen en bij zichzelf kunnen komen…. Verder is er een groot stuk eigen natuurterrein waar ook gewandeld kan worden. Bij The Green Circle (Ambachten in de Natuur) zijn een aantal werkplaatsen gerealiseerd waarin onze deelnemers onder begeleiding met verschillende materialen kunnen werken (hout, metaal, keramiek).

Tijdens de werkzaamheden op de Zonnebloem werken wij aan doelen zoals: weer wennen aan dagstructuur, werken aan je lichamelijke conditie,  zorgvuldig omgaan met elkaar en materialen en aangeven wanneer iets niet gaat.

De begeleiding houdt ook zicht op hoe het met de deelnemers gaat en of er ruimte nodig is om te spuien, op de rem te trappen of juist te stimuleren.

De activiteiten zijn, daar waar het kan, in de buitenlucht.

Ons motto is dan ook:  Buiten maakt je Beter!!

Trefwoorden die onze activiteiten omvatten zijn o.a.: persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, harmonie, verbondenheid, kleinschalig, inspiratie, transformatie, authenticiteit, expressie, overvloed, duurzaamheid, natuur, enthousiasme en plezier.